Sy gardiner utan foder

Sy gardiner utan foderGardiner - detta är inte ett lätt funktionellt elementinredning, stänger rummet från utseendet av främlingar, väl valda vackra draperier kan dramatiskt ändra utformningen av lägenheten. Att sy i mörkarna med egna händer är lätt, för det är tillräckligt för att kunna lägga en rak linje på skrivmaskinen.

Sy gardiner utan foder

Gardiner är olika, fodrade och enkla, medkomplicerad lambrequin och helt utan den, kort och lång. Den bästa debuten för nybörjare i konsten att skapa "kläder" för fönstret är tillverkning av gardiner utan foder. Innan du börjar med att sy, beräkna längden på gardinen. Titta väl draperier till golvet, särskilt i vardagsrummet. Längden på gardinen mäts från spånskivan till golvet och lägger till 5-10 cm till höljet.

Bredden på gardinduken motsvarar ½ längdenspånskiva plus 8 cm för överlappning, om du vill få vackra volymvikt multipliceras den bredd som erhålls med 2. För sådana gardiner väljer du ett brunnsdraperi, köper två längder och skärs, så att mönstret på panelerna sammanfaller.

Gardinens botten viks med 5 cm och läggs påmaskin, långa gardiner utan foder rekommenderas att vikt, för detta i hemmet sys med flätor med vikter. För att sy vackert gardiner av tätt tyg sugas vikterna in i foderväven och sys från insidan av gardinduken.

Top gardiner används för att gardin gardinernaeller lim tätningsmedlet och vik vikarna manuellt och sy i fälgen. Arbeta detta kräver en viss skicklighet, medan flätan enkelt utnyttjas, drar brocken. Övre kanten är vänd på fel sida med 5 cm, höljet är stängt med flätat, stiften är avskurna och är fastsatta på maskinen. Båda raderna börjar på samma sida, då kommer inte tyget att rynka.