Hur man sätter tak i taket: flera alternativ

Hur man sätter tak i taket: flera alternativEventuellt reparationsarbete börjar med efterbehandlingtaket. För att utföra efterbehandlingsarbeten finns det olika sätt, men först måste du nivåera taket. Ett perfekt tak utan sprickor, bucklor och vågor blir en prydnad av någon lägenhet. Valet av material för utförande av verk påverkas av: takfallindikatorn; närvaro av kommunikation under taket luftfuktighet i rummet ekonomisk komponent.

Hur man sätter tak i taket: flera alternativ


Du behöver
  • - Spatlar av olika storlekar
  • - En kapacitet på 20 liter, som har höga pärlor och raka väggar
  • - pensel och rulle
  • - omrörare för lösning
  • - Bygga sandpapper för slipning
instruktion

1


Det finns två metoder: "Torr" och "våt", som skiljer sig åt i vissa funktioner. "Wet" metod - speciella byggnadsblandningar används i form av gips och kitt, som späds med vatten. Steg för att jämna ut taket med gips: rengör ytan från kitt och färg till basen; Spolning av taket med vatten; Ytbehandling med antiseptisk och primer; fästning av armeringsnät (om nödvändigt); installation av metallbeacons baserat på gipslösning.

2


För att nivåera taket med kitt är det nödvändigt: rengör ytan av damm, vitkalk, färg, oljiga fläckar; Applicera en primer täcka takets sömmar med förstärkningstejp; späd ut startkittet, applicera på ytan ett skikt av 1,5 mm tjockt och smidigt; Applicera efterbehandlingen Sand och måla taket vodoemulsiey.Dostoinstva utjämning kitt yta: spara rumshöjd, kostnadsbesparingar och miljö poverhnosti.Nedostatki: komplexiteten i processen, oförmågan att eliminera de uppenbara skillnaderna och sannolikheten för sprickbildning.

3


"Torr" metod innebär installation av hängandetak. De används i fall där det är nödvändigt att dölja märkbara ytfel. Grunden för upphängda strukturer - gipsskivor, sträckdukar eller foder. Valet av material beror på inredningsrummets rum, ekonomiska kapacitet och stil. Tekniken för att fixera gipsskivor och foder är enkel, det kan du göra utan att locka professionella. Men spänningslofterna bör överlåtas till specialister. Installation av sådana tak kräver kunskap, erfarenhet och specialverktyg. Fördelar med sträcktak: originalitet, vattenbeständighet, en mängd olika färger och nyanser. Den enda nackdelen med upphängda tak är minskningen av rummets höjd. Metoden för nivellering av tak väljs utifrån reparationsbudgeten och personliga preferenser.