Trädgårdshus: typer, funktioner, applikation

Trädgårdshus: typer, funktioner, applikationFör odling av grönsaker, termofil bärgrödor och plantor, växthus växter används ofta. Deras huvudsakliga funktion är förmågan att stabilt upprätthålla ett visst mikroklimat, vilket är nödvändigt för normal tillväxt och utveckling av växter.

Trädgårdshus: typer, funktioner, applikation

De mest populära materialen för tillverkningväxthus - polykarbonat, polyeten, glas. Var och en av dem har vissa egenskaper. Således kan strukturen hos polykarbonat skryta av höghållfasta, värmeisoleringsegenskaper och utmärkt ljusöverföring. Detta alternativ är lämpligt för användning året runt. Ett annat plus för en sådan konstruktion är rörlighet, för att om det behövs kan det helt enkelt flyttas till en annan plats. Dessutom lämnar plasthusen inte trädgårdsmästare likgiltigt, även på grund av sin design, de ser faktiskt mycket noggrant ut på platsen.

Nackdelarna med polykarbonat växthus inkluderar derashög kostnad. Högkvalitativt material kan helt enkelt inte vara billigt. Om plaststrukturerna har ett misstänkt lågt pris användes då sekundära råvaror för produktion, vilket sannolikt kan påverka kvaliteten.

Garden växthus av polyeten är lätt att använda, billig, bra ljusöverföring. Filmen kan fixas utan problem i någon ram, och om så behövs, helt enkelt avlägsnas.

Nackdelen med konventionell polyeten är desssnabbt misslyckande, tjänar detta material vanligtvis 2-3 årstider. Det har ett svagt motstånd mot naturfenomen, filmen kan skadas av stark vind eller en stor hagel.

Mer hållbara växthusar erhålls från förstärktfilm. Mellan lagren av en sådan film placeras en mekanisk mask, vilket gör den stark och resistent mot sträckning. Växthus från någon polyeten är endast avsedd för användning under säsongen.

Glas växthus karaktäriseras av högaljusöverföring, motståndskraft mot slipmedel, god värmeisolering. Det är möjligt att applicera glasstrukturer året runt, de är slitstarka, kräver ingen särskild vård - det är nog att tvätta dem regelbundet med vatten och tvättmedel och det är allt.

Den största nackdelen med växthus från glas ärBrist på rörlighet, en sådan konstruktion kan installeras på ett visst ställe, eftersom det kräver en solid grund och ytterligare stödstrukturer. Dessutom är glasminerna höga sårbarheter, det kan skada en stark hagel eller orkan.