Varför är plastfönster billigare än trä?

Varför är plastfönster billigare än trä?Tendensen att byta gamla träfönster påplast dök upp för 10-15 år sedan. Bekvämlighet, praktisk, billigt pris är grundläggande för denna trend. Men produktionen av moderna träfönster expanderar varje år sin nisch på marknaden och många köpare föredrar träfönster, trots det höga priset. Varför är dessa fönster dyrare än plasten och vilka egenskaper har de?

Varför är plastfönster billigare än trä?

Plastfönster gjorda i god tro ochkvalitet tillverkare, har ett antal fördelar: det är robust konstruktion, som inte spricker och spricker inte över tid, det är lätt att underhålla och det finns inget behov av att uppdatera fönstret måla vart 5 år, och det är en bra ljudisolering och värmeisolering egenskaper. Och viktigast av allt - ganska överkomliga priser. Men trots sådana viktiga plussar lämnar plastfönster fortfarande träen.

Eftersom plast skapas konstgjortman material, då finns det inga "porer" genom vilka material kan "andas" och utföra luftväxling med miljön. Därför, i hus med plastfönster, som regel låg luftfuktighet. Plast har egenskapen att locka damm och ackumulerar statisk elektricitet.

Vid tillverkning av plastfönster,Speciella stabilisatorer, som hjälper till att undvika värmeförlust vid tillverkning av PVC. Som sådana värmestabilisatorer är metall som bly skadligt för människors hälsa.

När det gäller träfönstren, är de i kontrastfrån PVC-fönster, är mer hållbara och lämpliga för installation på platser med olika klimat. Träfönster är miljövänliga för hälsan. Ett stort urval av färgbeläggningar kommer att betona individualitet hos husägare. Dessutom kan träfönstren ommålas mer än en gång, och livslängden för sådana fönster är upp till 50 år. Från estetikens syn ser träfönstren mycket bekvämare ut, bekvämare och lyxigare.