Om katten inte dricker vatten

Om katten inte dricker vattenVatten är extremt nödvändigt för alla levande organismer, ochkatter är inget undantag. Men trots allt ägarens ansträngningar att följa normerna för mängden dricks kan djuret fortfarande förlora mindre vätska. Faktum är att det finns katter som själva dricker lite. Om katten inte dricker tillräckligt med vatten, å ena sidan tillåter hon att kroppen sparar vatten med en stark koncentration av urin, å andra sidan kan leda till allvarliga hälsoproblem.

Om katten inte dricker vatten

För referens:

  • en naturlig dryck för husdjur - vatten och bara det,
  • Vanligt kranvatten bör inte användas, det är bättre att ge ditt husdjur flaskat eller filtrerat;
  • naturlig mat och konserverad kattmat består av en vätska med 70-80%;
  • Om katten äter torr mat borde den dricka 2-3 gånger mer vatten än mängden torrfoder som ätas per dag.

Titta på ditt husdjur för en start. Kanske dricker en katt lite från en skål eller inte rör den alls, för att den löper vatten från under kranen, en vas eller en kanna. Lägg på olika ställen i lägenhetsbehållarna med vatten av olika storlekar och färger - muggar, skålar, fat.

När du väljer en plats för en annan behållare med vatten, kom ihåg att:

  • Foderområdet bör hållas så långt som möjligt från kattens bricka eller toalett, om brickan står där;
  • Skålar för mat och vatten bör placeras på avstånd från varandra;
  • Det är bäst att använda en behållare av polypropen eller rostfritt stål;
  • dagliga tvättdiskar för att dricka med tvål eller i diskmaskin.

Uppmuntra husdjuret, beröm och järn, ringatt dricka, fuktar lätt hans tassar och näsens spets. Lägg i vattnet i hans favoritleksaker, så att ditt husdjursdrycksprocess är förknippat med något trevligt, positivt.

I extrema fall fyller du upp vattnet med en spruta och injicerar den i munnen. Varje dag gör denna procedur och varje gång efter det, beröm ditt husdjur.

Test för uttorkning

Så att du kan förstå om tillräckligt med vattenkonsumera din katt, samla försiktigt hennes hud i armen i axelbladet, som om du ska lyfta husdjuret genom scruff och släpp sedan det. Om huden är klar snabbt, så är allt i ordning. Om huden först står ett tag med en insats, och sedan långsamt expanderar, är detta ett tecken på hälsoproblem. I detta fall rekommenderas att undersöka djuret för förekomst av urolithiasis.