Orsaker till felin depression och kampen mot den

Orsaker till felin depression och kampen mot denInte alla vet att ett sådant tillstånd som depression, fattar inte bara människor, men också djur. I synnerhet är katter mottagliga för depressiva tillstånd.

Orsaker till felin depression och kampen mot den

En katt är ett tamdjur. Trots det är det inte lätt för henne att existera i fångenskap, för en katt är också ett frihetsälskande djur. Djur som berövas sin vilja, utsätts för depression mycket oftare än sina bröder i stort.

Trots allt, en katt som lever ett fritt liv, rikfrihet och underhållning, går längs gatan och känner inte till depression. I naturen försvarar djuret sitt territorium från fiender. Ett fullt rikt liv bidrar inte till en försämring av humör.

Bristen på frihet är den främsta orsaken till depressioninhemska katter. Ett ensamt djur, som är tvunget att tillbringa större delen av dagen i väntan på herren, kan inte vara glad och glad. En annan vanlig orsak till kattdepression är en plötslig förändring i ägarens ordning. Detta inkluderar även byte av bostäder, när katten måste vänja sig vid den nya situationen.

Depression kan bestämmas av kattens tillstånd,när det blir trögt, inaktivt. I detta fall kan ägaren hjälpa djuret, vilket ger lite mer uppmärksamhet än vanligt. Trots allt är den enda underhållningen för ett husdjur ägarens rörliga ben.

Katter är väldigt tillgivna, för om du tror detdin katt är deprimerad, pratar oftare med den. Katter förstår fullständigt intonationen med vilken de adresserar den. Ibland rekommenderar veterinärer att ge djuren samma mediciner som föreskrivs för personer med depression. Men fortfarande är det viktigaste för ett husdjur att vara uppmärksamhet och omsorg.