Kattraser: Maine Coon

Kattraser: Maine CoonDet historiska hemlandet Maine Coon katter -Amerikas förenta stater. De tog ut dessa katter för hundra år sedan, officiellt erkände rasen 1976, och sedan dess har Maine Coons spridit sig långt ifrån Amerika. De är hårda och stora. I storlek är Maine Coon andra enda för savanna - en hybrid av afrikansk serval och inhemsk katt.

Kattraser: Maine Coon

utseende

Maine coons har stark muskulär rektangulärkropp, har starka tassar. I genomsnitt väger representanter för denna ras ca 10 kilo, men det finns också särskilt stora individer som väger upp till 15 kilo. Svansen är lång längs längden något underlägsen längden på Maine Coon huvudstammen. Nospartiet är kvadratiskt, öronen är större, de har tofsar i ändarna. Ögonen runt, direkt inställd, har ofta en grön eller gyllene färg.

Ull och färg

Ull vid Maine coons blir inte våt, det är inte enhetligti dess längd. Kattens huvud och axlar är täckta med kort hår, men ju längre från huvudet desto längre blir det. Det finns en underrock - mjuk, tunn, men samtidigt tjock. Representanter för denna ras har följande färger: choklad, kanel, röd marmor med rött. Maine coons kräver inte särskild vård, det är nog att kamma ditt husdjur varje dag.

karaktär

Maine coons är snäll, godmodiga. De är sociala, aktiva och intelligenta. På alla sätt är katter av denna ras oberoende, oberoende, tysta. Maine coons anpassar sig väl till att förändra miljön, följa bra med andra husdjur. De behöver ett stort utrymme att gå där de gillar och fånga möss. Katter av denna ras är utmärkta muskatastrofer. Och de tycker också om att titta ner på cheferna - till exempel från en stor hylla eller garderob.