Tips 1: Hur en kamel äter en prickig kaktus

Tips 1: Hur en kamel äter en prickig kaktusEn kamel är ett fantastiskt djur, en av de mestovanligt på jorden. Han bor bara i öknar, så hans kropp kan lagra vatten under lång tid. Kamelen äter en växt uppkallad efter honom, en kameltorn.

Husvagn av kameler

En kamel är ett skepp i öknen

I naturen finns det två typer av kameler: one-horned och two-humped. Endast den andra bor i naturen, en enda kamel har blivit tamad av människor för deras behov. Kamelens organism kan lagra vatten under lång tid och inte överhettas i 50 graders värme. Enorma förhårdnader på fötterna tillåter djuret att gå glödheta pesku.Verblyud kan hantera upp till två veckor utan en enda droppe vatten. Den är täckt av tjock ull, vilket förhindrar förångning av fukt från huden. Ytbeläggningen vid middagstid kan upphettas till 80 grader till hudytan vid denna temperatur kommer inte att vara högre än 40 grader. Kamel öppnar inte sin mun när den andas, så att överflödig fukt inte avdunstar. Detta djur kan inte existera i en region med ett fuktigt klimat. I kroppen av en kamel kan fetter förvandlas till vatten, vilket deponeras i bultar. Det kan vara upp till 50 kg färskvatten. Han kan spendera den i två veckor. Människor vilse i öknen, ofta dödade en kamel och dricka vatten ur sin puckel att överleva och få resa oazisa.V sin vattenförsörjning kamel tillägger äta kamel tagg. Denna anläggning motsvarar helt sitt namn. Den är täckt med en uppsättning skarpa spines i olika storlekar, vilka är muterade axillära skott. En kamel kan äta en sådan växt på grund av den speciella strukturen i munhålan. Insidan av kinderna med ett flertal hårda stötar, är utsprången inte skadas även av de vassa taggar. Dessutom har han en mycket grov och grov tunga.

Camel Thorn

Denna växt finns endast i öknar ochhalvöken. Det tillhör baljväxter familjen. Alhagi är en buske med en låg kraftfull rot. På grund av växt den kan absorbera fukt från de djupa skikten av jorden och inte gå förlorad i den svåra förhållanden pustyni.Verblyuzhya hulling förutom reviver innefattar också en hel del användbara substanser. Inte undra på Avicenna ansåg att det var en riktig guldgruva av vitaminer. Tinktur av denna ört hjälper till att lindra trötthet och renar kroppen från gifter. Camel Thorn allokerar speciell substans - manna, som är ett substitut för socker. Det är en kraftfull diuretikum och cholagogue. Kanske var det hennes Gud sände Moses och judar flyr från förtryck av den egyptiska Farao.
Tips 2: Hur tämma kaktuskaktusar - ganska okunniga växter. Men för att få vänner med dessa ödsorts invånare är det viktigt att ge dem de mest acceptabla förhållandena: adekvat belysning och värme, snabb näring och lämplig fuktighet. Med god omsorg kommer kaktusen att ge ägaren ljusa blommor och glädja ögat med saftiga, köttiga stammar.

Hur tämma en kaktus
instruktion

1


Välj en lämplig kaktusplats i ditt hus. Placera potten på solsidan, så nära glaset som möjligt. Under den varma årstiden kan du ordna kaktusskålar på balkongen eller i trädgården, i växthuset utanför fönstret eller i växthuset vid stugan. Under sömnperioden placerar du succulenterna i skuggan, eftersom de inte behöver ljusa belysning på vintern.

2


Plantera växterna i speciella behållare. Uttryckta kaktusar växer bra i plastkrukor, där jorden förblir fuktig längre. Suckulenter odlas i keramik. När du väljer behållarens storlek, överväga funktionerna i rotsystemet: stavformade rötter behöver djupare krukor och för en horisontell orientering är låga platta lämpliga. Kvadratiska krukor upptar mindre utrymme när de monteras på en vindisol, men rundformade skålar ger mer bekväma förhållanden för luftfuktighet och luftutbyte. Var noga med att kontrollera ett hål för överskott av fukt! För en bättre dränering sätter du claydite eller skär av lergods på botten.

3


Använd för kaktusar den mest lämpliga för demjord. Jorden måste vara lös och passera lätt luft och vatten. Eftersom suckulenter kräver ett annat förhållande mellan mineral och organiska komponenter, följ jordens kemiska sammansättning och observera dess låga surhetsgrad. Förbered en blandning av lika delar av tvättad flodsand, lövmark och kol för växter. Stärka kaktusens bas med claydite och binda de långa stammarna till stödet.

4


Transplantera unga kaktusar en gång om året och vuxna upp - en gång om några år. Efter transplantation, vattna inte växterna i flera dagar, exponera dem inte för stark sol.

5


Använd mjukt, rent vatten för bevattning. Om det inte finns möjlighet att samla regn eller smältvatten, försvara i några dagar en kallkran eller bara koka och kyla den. Torka inte kaktus under resten av tiden - från höst till vår. Håll fast vid regeln "det är bättre att inte lägga till mer än att hälla."
Tips 3: Varför kamelpumpenKameler tömmades för mer än tre tusen år sedan av egyptierna. Han och berget, och ger ganska värdefull kamelsmjölk och gåtor kamel inte lite. En av dem är hans puckel. Även de första egyptierna undrade var han kom ifrån kamel? Och de uppfann vackra historier som hade en lärande betydelse, väldigt långt ifrån sanningen.

Varför kamelpumpenVad vet vi om kamelx, förutom att de spottar, och i djurparken är det inteÄr det nära cellen? Nåväl, alla vet ju att kameler bor i öknen och kan bära tunga laster. De byggde till och med hela tält på tälten. Verblyudov kallas ökenskeppet. Det verkar som att de inte går på sanden, men simmar. En sådan gång erhålls på grund av de breda hovarna, anpassade att röra sig genom sanden. Och de unika djurens särdrag är vad de har puckela. Eller till och med två om kamel är tvåpuckelst. bara puckel - det här är inte en segel. Men snarare skeppets håll. puckeldu kamel Det finns ett fettlager med alla näringsämnen som är nödvändiga för djuret för att överleva utan stor stress i två veckor i öknen. Väg så puckel kan vara ca 45 kg. Vid slutet av den långa husvagnstransitionen puckel vid kamel liknar en rynkad trasa och hänger på sin sida. Och samtidigt kan "skeppet" dricka upp till 50 liter vatten någonstans på 10 minuter. Förresten, vattenreservatet kamel inte i puckely, men i mellanlaggen längs sidorna av buken. Därför ett sådant fenomen som puckel orsakar fortfarande förvirring - alla samma feta insättningar kan distribueras i hela kroppen kamel. Därför är det näringsrika fettlagret inte den enda anledningen till utseendet puckela. Den andra anledningen till dess existens är skyddet av ryggen. Bulten skyddar ryggen kamel från överhettning, liksom förbättrar värmeöverföringen av hela kroppen, eftersom det ökar kroppens totala ytarea kamel. Så det puckel - Det här är en näringsreservering och skydd. Mycket funktionell. Och om puckelmen två blir det en ganska bekväm ersättning av sadeln för en person. Även i legender och sagor menas det att puckel dök upp i kameler som straff för hans lathet. Och nu måste han arbeta tre gånger mer än alla andra djur, och till och med alltid bära sig själv puckel.

Tips 4: Varför roserna är prickigaRose är en blomma av fantastisk skönhet. Det utstrålar en trevlig delikat arom. Hon har de mest känsliga kronbladen i en rik färg. Dessutom är rosen en symbol för kärlek. Inte undra på att det sjöngs av många poeter. Men det finns den här blomman och skönhetens baksida - det är hans torns-taggar.

Varför rosor är prickiga
instruktion

1


Hur en medalj har två olika sidor, ochRosen består av två delar. Dess vackra och känsliga delen - en knopp tsvetka.Nizhnyaya, smygande och farlig, är täckt med vassa taggar stjälk. Hur kan man komma på en ömhet och pricklighet i en växt? Forskare-botaniker tror att törnen behöver en ros för att skydda sig från miljön. En armful av dessa blommor kan snabbt samlas in mycket hårt, eftersom du kan bli skadad på tornen av en ros.

2


Spikes rosor är en slags tillväxtfrån växtvävnad. Det finns sorter som tack vare sina spikar är särskilt populära. De kallas - "burdock" och "prickly" rose. Spines av denna blomma kan vara av helt annan form: rak, triangulär, välvd, hakad, bristly. Efter törnens löptid kan specialisterna bestämma tillståndet hos växtens trä. Detta gör att du kan trimma det ordentligt.

3


Stammar av olika varianter av rosor är täcktaprickly thorns ojämnt. De kan täcka hela stammen i stort antal, och kan bara hittas ibland. Moderna uppfödare kunde växa sorter av rosor utan några taggar alls. Naturligtvis är sådana blommor som säkra och säkra. Men för många rokfönstrar i prickiga taggar ligger dess charm och attraktion.

4


Sann estetiker och skönhetsälskare har längeunraveled gåtan av prickness av denna blomma. Berätta varför rosen är "beväpnad" med spines, de jämför den med en riktig kvinna. Och vilken typ av kvinna kan bara vara intressant för hennes ömhet och skönhet? I en kvinna måste det finnas lite "bitterhet". Damen blir speciellt eftertraktade endast när det är svårt att uppnå det.

5


Enligt gammal tradition, närvaron av taggar i rosenär förknippad med den gamla guden Bacchus, som jagade en vacker nymf och plötsligt fann sig framför en tornig barriär. Till flickan slutade henne springa, Bacchus vände taggar i rosor, men hon fortsatte att springa. Då gav den irriterande Bacchus rosen en skarp spik, så att den sårade nymfen blev utmattad och blev hans byte.

6


Enligt en annan legend binder närvaron av taggar i rosenmed kärlekens gudom - Cupid. Inhaling doften av en vacker blomma, blev han plötsligt ställd av en bi. Vred, känner smärtan, han släppte ut en ros i rosen, som sedan blev en torn.Tips 5: Vad äter en kamelKameler hör till kategorin idisslaredäggdjursdjur. De tämdes tusentals år sedan. I näring är kameler anspråkslösa och njuter av att använda nästan vilken mat som erbjuds dem.

Kameler - ökenskeppKameler är mycket uppskattade av många folk. Detta beror främst på de fördelar som dessa djur ger. Deras innehåll orsakar inte stora svårigheter, och i uthållighet djuren flera gånger snabbare än en häst. Det finns en intressant legend om kameler. I Jerusalem finns en port som har kallats "Needle". I antiken spelade de rollen som så kallade tullar. På kameler transporterade varor för handel, vars antal kan begränsas. Djur jagade genom trånga passager, och om på grund av dess last, kunde de inte få genom grindarna, de extra balar förbjudet att transportera genom gränshandeln.

Kamelmat i den naturliga miljön

Kamel in vivo använder till och medsådan vegetabilisk mat som många representanter för djurvärlden inte riskerar att försöka. I det här fallet menar vi spines och kaktusar. Det främsta behovet av kamelens organism är salt. Ökenplantor är desamma och har ett högt innehåll av denna komponent. Dessutom kan djur konsumera mycket saltvatten, vilket är skadligt för de flesta öken invånare.
Tack vare många calluses på kroppen känner kameler inte varm ökensand, så de kan ligga på den även i öppna områden.
På jakt efter salt är kamel hela tiden. Djuren äter saltlera, som bildas naturligt i områden som saknar vegetation. Möjligheten att äta grov och jämn spikig mat beror på den speciella strukturen hos kamelens mun. Dess slemhinnor känner absolut inte smärta. Rötterna från vissa ökenväxter innehåller en hög fukthalt. Det är den här typen av mat som lockar kameler uppmärksamhet under perioder med speciell torka. Favorit grönsaksfoder för djur är öken akacia och saxaul. Totalt ökar i öknen mer än 50 arter av gräs, buskar och träd som inte är lämpliga för att äta de flesta djur, men vill gärna äta av kameler.

Bulten är källa till fett

Det finns en utbredd åsikt som i bultenKamel ackumulerar vätska, så djuret kan länge göra utan vatten. Det behöver faktiskt en puckel för att fylla vitala krafter och energi i frånvaro av mat och vatten, bara på baksidan av det ackumuleras inte flytande, men fet. Bulten tjänar kamel inte bara som en källa till fett, men är också fördelaktig i ökenbetingelser som en biologisk egenskap. Faktum är att kameler mycket ekonomiskt konsumerar fukt och energi. De svettar inte alls. De är hjälpt i detta av humps. Om fettet fördelades över hela djurets kropp, skulle processen för dess kylning under solens brännande strålar vara omöjligt. Kamel har en ovanlig äterpreferens. Om växtmat kan inte hittas, kan de äta ben av döda kroppar och skinn av döda djur. I ökenreservoarer är kameler sällsynta besökare. Djur kommer hit en gång i några veckor.

Funktioner av att mata kameler i fångenskap

En av de viktigaste egenskaperna hos kameler ärförmågan att dispensera länge utan mat och vatten. Detta faktum måste beaktas när djuret hålls i fångenskap. Att fasta för en kamel är ett normalt tillstånd, och överfeeding kan orsaka många sjukdomar ner till skadlig fetma.
Kameler, fångade i gröna ängar, kan dö av brist på mat. Mer exakt - från brist på salt mat. Överdriven gräsökning orsakar uttorkning av djurets kropp.
Hemkammlar äter mestolika matar - hö, spannmål och baljväxter, kex och mjöl. Dessutom finns det fakta som bekräftar att dessa djur har ett särskilt intresse för soppor och bovete gröt.