Tips 1: Vilka livsmedel är skadliga för katter?

Tips 1: Vilka livsmedel är skadliga för katter?En katt, även om den är en av de mest populärahusdjur, av naturen är det fortfarande ett köttätande rovdjur, vars matsmältningsorgan är utformat för att bearbeta uteslutande köttprodukter. Därför är många andra produkter skadliga för katter, särskilt de som djuren får från "mänskliga bordet".

Vilka livsmedel är skadliga för katter?

Vissa ägare av katter med stolthetDe berätta för sina vänner om vad deras husdjur äter tomater, inte ens med god aptit misstänka att dessa köttiga saftiga grönsaker kan orsaka irreparabla skador på deras fyrbenta husdjur hälsa. Faktum är att det i tomater, som i alla andra växter av familjen Solanaceae, finns en giftig alkaloid som kan orsaka allvarlig gastrointestinal smärta hos katter. Samma negativa effekt på husdjurets kropp är tillhandahållen av rå potatis och potatisskalningar. Skadligt för katter och nötter, särskilt valnötter. Dessa produkter innehåller en stor mängd fosfor, ett överskott som i djuren kan leda till skador på matsmältningssystemet och nervsystemet. Baljväxter, den vanligaste av dessa anses soja, bönor och ärtor, är det inte ned av katten, och överdriven konsumtion av dem leder till uppblåsthet och jäsning i tarmen. Förteckningen över produkter som är skadliga för katter innehåller rå ägg. De innehåller en speciell enzym - avidin, ansamling i kroppen vilket kan leda till brist på vitamin B, och som en konsekvens, problem med huden och pälsen av katter. Ägg av dålig kvalitet och kan orsaka förorening av djuret med salmonella. Särskilt farliga och giftiga för katter innehåller ämnen i choklad och kakaopulver. Användningen av dessa produkter av husdjuret kan orsaka arytmi, snabb hjärtfrekvens, desorientering i rymden, kräkningar, diarré. Överdriven mängd av dessa ämnen, fångade i kattens kropp, kan leda till hjärtinfarkt. Låt inte ditt husdjur lägga upp tallrikar, koppar och muggar från ditt bord. Även efter att vätskesålarna av vinsås från kött har blivit flytande, kan katten få mycket förgiftning. Naturligtvis kommer ett enda fall av alkoholkonsumtion från djur inte att orsaka allvarliga långsiktiga konsekvenser. Men upprepningen av situationen kan leda till förgiftning, skada på levern och till och med död hos en katt. Detsamma gäller resterna av kaffegrund och te i muggar. Innesluten i te och kaffe Koffein är en kraftfull stimulans av hjärnan och fysisk aktivitet, så det kan leda till hyperaktivitet och även nervsjukdomar och kardiovaskulära systemen katt. Skadlig mot katter och ben från fisk, kyckling och kött, som kan fastna i halsen på ett djur och skrapa matstrupen. Beskärning av fett kött och svin, som vissa ägare ofta matar sina husdjur, leder till utvecklingen hos katter av en så allvarlig sjukdom som pankreatit. Mycket skadligt för katter salt, som konsumtion i stora doser leda till elektrolytstörningar, socker, vilket bidrar till uppkomsten av problem med tänder, hår och vanära övervikt, kryddor, orsakar mage, njurar och lever. Även om ditt husdjur visar speciellt intresse och har en förkärlek för en utomjordisk mat för sin kropp, skäm inte bort henne i det här. Så du skyddar inte bara ditt husdjur från hälsoproblem, utan förlänger också livet.

Tips 2: Vad är den mest hälsosamma maten för djur?När du startar ett husdjur, duta på sig många ansvarsområden, inklusive att ge dem mat. Från foderkvaliteten beror inte bara på den korrekta utvecklingen av husdjuret och dess hälsa, men också dess livslängd. Men det är viktigt att veta inte bara vilken mat som kommer att vara till nytta för honom, men också vad som bör uteslutas från hans kost.

Vad är den mest hälsosamma maten för djur?
instruktion

1


För alla djur, för både vilda ochden som har tämnats för tusentals år sedan kommer den mat som den äter under naturliga förhållanden att vara mest användbar. Det är viktigt att observera inte bara den korrekta sammansättningen av kosten utan också att beräkna mängden mat på ett sådant sätt att djuret inte svälter eller överträder. Problemet med husdjur är en önskan att älska ägarna att skämma bort dem med något gott. I detta fall glömmer ägarna helt klart att konceptet med denna välsmakande de och deras husdjur skiljer sig radikalt från varandra. Som ett resultat av ett sådant onormalt ätbeteende lider djurets hälsa.

2


Som regel gäller för de flesta husdjurDu kan köpa speciella balanserade flöden av industriproduktion. Om du inte kan ge ditt husdjur en helt naturlig mat, kan du gå in på maten, men de bör bara ta hänsyn till en del av dess näring. Det är särskilt viktigt att detta foder är av hög kvalitet och innehåller till exempel inte benmjöl och biprodukter, men naturligt kött. Om du matar det med naturlig mat, det är mest användbar för det, är det tillrådligt att lägga till vitaminer som är nödvändiga för att den ska utvecklas och hälsa, så att dosen observeras. Detta är nödvändigt, eftersom de flesta produkter odlas under artificiella förhållanden och innehållet av vitaminer i dem är något reducerat. Balanserad naturlig mat i nödvändiga och tillräckliga doser garanterar ditt husdjurs hälsa och kommer att säkerställa maximal livslängd.

3


För att bevara ditt husdjurs hälsa, duborde veta och inte mata husdjur. De kan inte ges choklad, eftersom det har en spännande effekt på nervsystemet och hjärtaktiviteten. Han var särskilt förtjust i en söt tand, en hund, som, om chokladen äts en hel del, det kan kräkningar, ödem, ökad törst, nervös spänning, nedsatt hjärtfrekvens, kramper och darrningar i hela kroppen.

4


För hundar och katter är druvor skadliga, som i färsktform och i den torra. Det påverkar njurarnas funktion, stör deras funktion. Konsekvenserna av övermålning av russin eller druvor är puffiness, slöhet, frekvent urinering, illamående, tills kräkningar. Vitlök och lök bör också begränsas i kost av husdjur, särskilt hundar och katter. Dessa produkter skadar röda blodkroppar och kan orsaka anemi, svaghet. Ett tecken på överdosering är urin, som har en rosa färg.

5


Husdjur får inte ges socker, ellerSötningsmedel. Xylitol ökar till exempel produktionen av insulin i kroppen och provar en minskning av sockerhalten i djurets blod. Hundar kan orsaka gulsot, diarré, förlust av samordning av rörelse och aptit. Ge inte djur och mat, beredda med användning av jäst. I ett djur kan detta resultera i uppblåsthet, diarré, kräkningar, total vägran att äta, apati, kramper.