Tips 1: Hur man gör benmjölken själv

Tips 1: Hur man gör benmjölken självKöttbenmjöl är ett användbart mineraltillskott,som ingår i djurens kost för att stärka deras immunitet. Denna produkt är tillverkad av avfallskött och fiskindustri. Kött och ben krossas noggrant och torkas, vilket resulterar i en komponent som liknar det vanliga mjölet i dess konsistens.

Benmjöl

Processen för tillverkning av benmjöl

Observera att bearbetningsprocesseningredienser för sin produktion kan åtföljas av en ganska märklig lukt, så det är möjligt att genomföra det bättre i naturliga miljöer, såsom på en vanlig dache.Razvedite eld. Så snart det första skiktet av ved är utbränt lägger man flera olika benben på kolet - från nötkreatur, fåglar och fisk. Toppa med ett andra lager av trä och vänta tills elden är helt utbränd. Om benen på stålet är mjuka under denna behandling, upprepa proceduren. För framställning av benmjöl är du absolut mjuka komponenter. När den önskade effekten uppträder lägger du benen försiktigt på en ren trasa eller oljeband. Slipningsprocessen kan utföras med något improviserat föremål - en vals, en rund handtag från en spade eller en flaska. Om du behöver en minimal del av benmjöl, till exempel för att mata ett husdjur, är det möjligt att slipa benen med hjälp av en konventionell blendera.Dlya benmjöl produktion i stora mängder, inte kan vara utan specialutrustning. Crusher kan göras själv, om du har speciella färdigheter. Emellertid krossas de flesta ben med hjälp av någon apparat för bearbetning av spannmål. Köttbenmjöl kan framställas inte bara från ben. Om den vanliga uppsättningen ingredienser du lägger till kött eller äggskal kommer användningen av produkten att öka kraftigt. Hemma är benmjölk svår att göra. Du kan försöka laga benen under lång tid, men det är osannolikt att du kommer att uppnå önskad mjukhet. I det här fallet är det viktigt att välja rätt typ av ingredienser. Till exempel kan kycklinghals eller fiskavfall lätt svetsas till önskad konsistens och slipas sedan med en bländare. Benen hos stora och små boskap måste utsättas för hårdare behandling vid eld eller i ugn.

Fördelar med benmjöl

Benmjöl innehåller en rekordmängdfosfor och kalcium. Det är därför det används inte bara som ett användbart tillsatsmedel för matning, utan också som ett botemedel mot försvagade eller sjuka djur. Köttbenmjöl finns ofta i sammansättningen av blandade foder och torrfoder för olika djurarter. Regelbunden användning av det i mat bidrar till att stärka immunitet, benskelett och fysisk uthållighet. Denna ingrediens är i regel blandad i huvudmaten till djuret. Oftast används sådant mjöl även i fjäderfä.
Tips 2: Hur man använder köttbenmjölKöttbenmjöl - en naturlig produkt, i kompositionensom inkluderar aminosyror, proteiner, mineraler och vitaminer. Den används som gödningsmedel och som fodertillsats för hushålls- och lantbruksdjur.

KöttbenmjölKöttbenmjöl är en naturlig produktUrsprung, det är framställt av biprodukter och avvisade slaktkroppar av husdjur genom värmebehandling följt av torkning och slipning. Den färdiga produkten innehåller minst 50% protein, essentiella aminosyror, B-vitaminer, kalcium, kalium, magnesium och fosfor. I utseende, är denna produkt en torr smulig massa med specifik lukt, kan det ha en mängd olika nyanser som sträcker sig från grått till brunt, samt olika storlekar av slipning.

Där kött- och benmjöl används

Köttbenmjöl används ofta i jordbruketgård: det tjänar som en extra källa till protein för grisar, fjäderfä och unga husdjur. Detta kosttillskott ingår också i kost av husdjur: katter och hundar. Kött- och benmjöl är lätt absorberas av kroppen, eftersom den innehåller näringsämnen i en biotillgänglig forme.Dobavlenie kött- och benmjöl vid utfodring gör det möjligt att: - öka näringsvärdet hos huvudmatnings för anrikning av sina aminosyror, vitaminer och proteiner, - minskad foderkonsumtion; - normalisera ämnesomsättningen i djur, - för att förbättra tillväxten och minska förekomsten av, - att öka produktiviteten av fjäderfä lantbruks zhivotnyh.Pomimo av kött- och benmjöl har etablerat sig som a b zopasnoe och tillräckligt effektiv gödningsmedel för växter som odlas på friland.

Vad används kött- och benmjölk för?

Tillämpning av köttbenmjöl som livsmedeltillsatser som krävs för - god tillväxt och harmonisk utveckling av unga djur, - förstärkning av muskuloskeletala systemet äldre och försvagade djur - att fylla på vitaminer brist hos kvinnor under amning, - snabb återhämtning efter fysisk ansträngning, inklusive leverans och vskarmlivaniya.V hemmenyn Djur köttbenmjöl tillsättes gradvis och blandas med andra livsmedel. Det är bäst att kombinera mjöl med flytande mat, i synnerhet med kylda soppor. Dess nummer i hund- eller katt diet beror på vikt och ålder av sällskapsdjur, men daglig konsumtion av kött- och benmjöl bör inte överstiga 100 g.Myaso benmjöl - de mest prisvärda råvaror av animaliskt ursprung för tillverkning av högkvalitativt foder. I allmänhet kan processen med att odla lantbruksdjur och förbättra kvaliteten på slutprodukten generellt med hjälp av detta livsmedelstillsats bli mer ekonomiskt.