Hepatit hos katter: symptom, behandling

Hepatit hos katter: symptom, behandlingEn av de svåraste diagnosen sjukdomarkatter är hepatit. Först och främst påverkar sjukdomen djurets lever. Bestäm närvaron av hepatit kan endast baseras på speciella test. En mycket försiktig ägare kan dock märka förändringar i beteendet hos en katt.

Hepatit hos katter

Symptom på hepatit hos katter

Det första symptomet på hepatit är kattens svaghet. Djuren vägrar mat, sover mycket, dess rörelser blir osäkra och man kan märka brist på samordning. Det åtföljer sådan svaghet som vanligtvis med illamående och kräkningar. Ett tydligt tecken på hepatit är den gula nyansen av slemhinnorna. Katter kan ibland märka sådana förändringar. Till exempel, om husdjuret har en mörk pälsfärg eller en icke-standard nyans av tunga och mun. Det finns stenar som kännetecknas av nästan svarta slemhinnor. Känna igen hepatit för ett sådant symptom kan endast ske efter noggrann och grundlig undersökning av djuret. Tecken på hepatit är också associerade förändringar. Hosten dyker upp i katten, ralen är tydligt hörbara, avföringen kan åtföljas av blodig urladdning. Om sådana symtom är närvarande har hepatit utvecklats till ett allvarligt stadium. Veterinärens hjälp till husdjuret är nödvändig även i närvaro av obetydliga manifestationer av kränkning av hälsan.

Behandling av hepatit

Huvudvillkoren för framgångsrik behandling av hepatit Bkatter ska följa en strikt diet. Efter diagnos av denna sjukdom rekommenderas inte djuret att matas inom en dag. Under denna period är det nödvändigt att ge katten så mycket vätska som möjligt. Dessutom, om sällskapsdjur vägrar vatten, då det administreras våld använder pipetki.Cherez dag en strikt diet, kan du så småningom återuppta utfodring. Ge inte omedelbart ett husdjur som är vanligt för honom mat. Några dagar i kosten bör vara närvarande buljonger, lätta soppor och spannmål. Överensstämmelse med kost åtföljs av eliminering av samtidiga sjukdomar. Faktum är att hepatit ofta orsakas av matförgiftning eller helminths. Katten ska ges läkemedel avsedda att behandla sådana sjukdomar. Självmedicinering i det här fallet är det bättre att inte hantera och söka hjälp av en veterinär. Om du inte bota djuret helt kan hepatit köpa tyngre formu.Obratite uppmärksamhet på det faktum att under de tio dagarna av upptäckt av symptomen på hepatit måste du förse kroppen med katter som möjligt ett stort antal näringsämnen och vitaminer. I kosten bör nödvändigtvis vara närvarande grönsaker och kött. Om djuret är van att äta bara torrfoder, är det nödvändigt att börja mata med konserver. Det är önskvärt att ge företräde åt särskild diet blandning som inte kommer att ha en betydande börda på matsmältningssystemet och lever katt.