Schnauzer: egenskaper hos rasen

Schnauzer: egenskaper hos rasenRasens namn är översatt från tyska som "nosparti". Det är en nosning med ett rektangulärt skägg är en karakteristisk egenskap hos denna ras.

schnauzer bilder

härkomst Schnauzer raser

Hittills finns det tre sorter av rasen: jätte, standard (medium) och dvärgschnauzer.

Giant Schnauzer är blandadden belgiska hunden och den stora danskan, även om det finns en hypotes att det helt enkelt är en av sorterna av den genomsnittliga schnauzeren. Dessa hundar har i det förflutna utrotat gnagare och bevakade vagnar med grödor från dem.

Förfäderna av den genomsnittliga (standard) schnauzerenokänt, för det är en ganska gammal ras. Standard schnauzers användes oftast som gnagerfighters och som assistenter på gårdar. Dwarf schnauzer dök upp i slutet av nittonde århundradet som ett resultat av selektivt urval.

Den mest populära i USA är dvärgens sort, i Europa finns en jätte schnauzer.

Schnauzer - egenskaper hos rasen

Giant Schnauzers är stolta djur. De är benägna att leda, hårda, energiska och mycket glada. Dvärgen och mitten Schnauzer är lite noga och ojämn, men dessa brister är blockerad av sin allvarliga kärlek till barn.

Schnauzers används ofta som vakthundar. Även schnauzeren används som en kompani hund, sport och service hund.

Rasbeskrivning

Förlängt, fastformat huvud. Nosparti i form av en kil, shaggy. Rektangulär rygg i näsan, svarta läppar, ovalformade ögon. Skurna öron står, okroppade - små, direkt inställda. Ett kvadratiskt fall, en krökt nacke, som smidigt blir till en skåra. Mittbröstdjup. Rygggen är kort, magen är något vald. Tassar är välvda, kattdjur, små. Svansen planteras högt, vid nivån på den tredje ryggkotan stoppas den. Hårbeklädnaden innehåller en tät kort underbeläggning och ett rakt, långt tjockt och grovt hår. Botten av halsen och huvudet, såväl som på insidan av låren päls trimmas maskin. Under en lång och mjuk hår i ansiktet skära ut en i form av smällar, skägg och mustasch och ben - i form av pelare. Ögonbrynen, mustasch och skägg är mjukare än hårlinjen på bagageutrymmet. Mankhöjden minischnauzers når 35 cm, i snitt Schnauzer - 50 cm, Riesenschnauzer -. 70 cm dvärg schnauzer är 4-7 kg i genomsnitt Schnauzer - 15 kg, jätte schnauzer - 30-40 kg.

Underhåll och vård

Schnauzers behöver långa promenader, dessa hundar kan inte låsas upp. En gång vart tredje månad måste schnauzeren skäras på frisören.