Vad äter sköldpaddor hemma

Vad äter sköldpaddor hemmaUnder de senaste åren har land- och vattenbuggarblev ett av de mest populära husdjuren. Detta förklaras lätt: sköldpaddan tar upp lite utrymme, det kräver inte regelbundna promenader och konstant uppmärksamhet från ägaren, det är enkelt att ta hand om det är enkelt och sköldpaddan inte har allergier.

Vad äter sköldpaddor hemma

Villkor för sköldpaddan

Allt om sköldpaddor: hur man behåller demPlantera en sköldpadda i ett hus, glöm det intedetta är ett levande varelse som behöver noggrann vård och uppmärksamhet åt hälsan. Först bestämmer du vilken sköldpadda du föredrar, land eller vatten? I enlighet med valet behöver du ett akvarium eller ett terrarium där djuret kommer att leva. Utsikten att sköldpaddan kan röra sig fritt runt lägenheten är felaktig. Har ingen plats, reptilen riskerar att få en förkylning i utkastet, komma till dig eller huset under fötterna och bli skadad eller komma till där det inte blir lätt att komma ut.

Vattesköldpadda

hur man håller sköldpadda i lägenhetenDe mest populära arterna är vattenröd-bellied bug. För att behålla detta djur behöver du ett rymligt akvarium där en liten mark kommer att tilldelas, så att sköldpaddan skulle vila efter att ha simat. Vattesköldpaddor är rovdjur, så de kommer gärna att äta levande mat som blodmask, insekter eller skaldjur, färsk fisk, som tidigare rengjorts från ben och krossas.
Ge inte sköldpaddor ett kokt kött eller fisk - det kan orsaka frustration och sjukdom. Digestionen av dessa djur är inte avsedd för uppslutning av värmebehandlade livsmedel.
Trots sin rovdjur gör det inte sköldpaddorvägra vegetabilisk mat - sallad, morötter och alger. Också i någon djuraffär kan du köpa en speciell granulerad mat för vattensköldpaddor.

Landsköldpadda

hur man transporterar en havssköldpadda i ett tågLand eller Centralasiatisk sköldpadda -en bosatt i varma länder och bör därför hållas i ett terrarium med en lampa installerad ovanför henne för att ge tillräckligt med värme och ljus. Sköldpaddor är vegetarianer. Deras diet bör bestå av färska grönsaker, frukter, bär och gröna. Sköldpaddor behöver mat som innehåller grova dietfibrer, så grunden för sköldpaddans ration bör vara kale, morötter, betor och äpplen. Om du ger sköldpaddan grön, ska den vara finhackad och alltid fräsch. Ge inte sköldpaddor för kryddiga gröna, som koriander eller basilika, begränsa dig till mer neutrala örter och en sallad. På våren kan en landsköldpadda skämma bort med unga maskrosblad.
Kom ihåg att maten i sköldpaddans trog inte ska vara mer än tre timmar. Om djuret inte har ätit allt du erbjöd henne, lämna det inte till nästa matning.
Att mata landsköldpaddan ien specialbutik kan du också köpa mat som innehåller den nödvändiga mängden fibrer och näringsämnen, men överför inte sköldpaddan bara för att torka granuler, fräsch mat behövs.

Matbegränsningar

hur man matar en vuxen sköldpadda vattenI en sköldpadds mage, både vatten och mark,innehåller inte enzymer som hjälper dig att smälta mejeriprodukter, bageriprodukter, kokta spannmål eller ägg. Du kanske tror att du förstör ditt husdjur, men sådan mat kan störa funktionen av njurarna och sköldpaddans mag-tarmkanal.